- 10 dkg egész mák
- 10 dkg kókuszreszelék (plusz a forgatáshoz)
- növényi tej
- víz
- 2 ek. zselatin
- édesítő
A mákot felöntjük tejjel és vízzel, majd édesítjük. Addig főzzük lassú tűzön, ameddig szépen besűrűsödik. Ha kell utólag is pótolhatjuk még a folyadékot. (Kb. 70:30 arányban tej és víz.) Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd újra öntünk hozzá tejet (nem sokat, csak kb. 1 dl-t), és a zselatinnal hagyjuk sűrűsödni. Amikor eltűnt róla minden folyadék , akkor egy picit várunk, majd gombócokat formálunk, és darált kókuszreszelékbe forgatjuk.
Hűtőben kb. 2 óráig dermesztjük, de tehetjük fagyasztóba is.
A pitypangok szirmait kitépkedjük, és beáztatjuk, majd néhányszor átöblítjük. Nem vagyok különösebben bacifélő, tekintve, hogy egy évig laborban dolgoztam, és láttam egy-két dolgot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a tejet, az olajat, a narancs finomra reszelt héját és a vanília kikapart magjait. Botmixerrel simára turmixo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojássárgáját kikeverjük a vaníliás és kristálycukorral, hozzáadjuk a kefírt, a tejfölt és a mazsolát. Belekeverjük a fodros kockát (száraz tésztát) és a tejet. (Nagyon híg le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint tegyük az ananászlébe, vízgőz felett melegítsük, amíg a zselatin teljesen felolvad. A túrót, a vaníliát, a sűrített tejet és a tejfölt keverjük össze robotgépben. A maz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű