Hozzávalók:
400 g túró,
200 ml tejföl,
1 ananász konzerv,
25 g zselatin,
1/2 doboz sűrített tej,
vanília ízlés szerint,
mazsola ízlés szerint.
A zselatint tegyük az ananászlébe, vízgőz felett melegítsük, amíg a zselatin teljesen felolvad. A túrót, a vaníliát, a sűrített tejet és a tejfölt keverjük össze robotgépben. A mazsolát mossuk meg meleg vízben, majd keverjük össze a felolvasztott zselatinnal és a túrós krémmel. Az így kapott keveréket tegyük formába és díszítsük ananász darabokkal. Tegyük a hűtőbe néhány órára, utána szeleteljük. Jó étvágyat!
1. A tejet felmelegítjük, de nem forraljuk fel. 2. Beleborítjuk a két pohár kefirt, mehet mellé a cukor és az elmorzsolt élesztő. 3. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódab...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy kisebb tepsit ki kell rakni egy sor kekszet. Egy pohár tejfölt ki kell keverni 2 ek cukorral, meg két van cukorral, Ezt kell a keksz tetejére kenni. A krém tetejére egy új...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet sós vízben főzd meg, szűrd le, a túrót törd át. Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a resz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes