• 55 g Szafi Fitt -CH-csökkentő lisztkeverék
• 50 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék
• csipet só
• 3 g sütőpor
• 15 g eritrit
• 50 g kókuszkrém
• 40 g víz
• 2 tojás
• 2 tojásfehérje
• 100 g cukormentes kemény szilvalekvár (tölteléknek)
A száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni.
Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és 6*6 cm-es lapokat vágunk belőle.
Mindegyik közepébe 1 tk. lekvárt rakunk és egymásra hajtjuk a sarkait.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és tojássárgájával megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben 200°C-on 15 perc, majd 180°C-on további 25 perc.
Ui.: túrós /totus batyu is készíthető belőle.
Tápértékei darabonként:
56 kcal,
3 g fehérje,
2,8 g zsír,
7 g ch. (ha nem szilva lekvárral töltjük, akkor jelentősen kevesebb!)
6 db kifli lessz. A vizes tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt majd felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, majd az élesztő hozzáadásával elkezdjük dagasztani. Ha már egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, hozzáöntjük az olajat, a tejet, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a habbá vert fehérjéket. Ketté osztjuk a tésztát és az egyikbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://youtu.be/5Td32nw4j7U Másmilyen hozzávalókat ír. Gondolok itt a száraz élesztőre,én friss élesztőt használtam. Nem olvasztott vajat tettem bele,hanem egészet,mert azt tanu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű