- 10 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 4 ek. tej
- 2 ek. liszt
- 2 ek. kakaópor
- 25 dkg margarin
A cukrot, a zsírt és a tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sütőport. Megtöltjük a kosárka formákat és sütjük.
A töltelékhez a cukrot, tojást, tejet, lisztet és kakaóport felfőzzük, majd langyosan hozzákeverjük a margarint. Ezzel töltjük meg a kisült kosárkákat.
Alaptészta: A hozzávalókból 2 db lapot nyújtunk, kb. 1/2 cm vastagra, és a tepsi hátoldalán sütjük meg kb. 10 perc alatt. Mákos piskóta: Először a margarint, a cukrot és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés kézi habverővel hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220 fokra. Előkészítünk egy hőálló piteformát vagy egy tepsit. Szilikonos sütőpapírral béleljük vagy nagyon alaposan kivajazzuk. Az almát megtisztítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk a csokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű