28-30 cm átmérőjű, legalább 2-3 cm magas formához
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 alma
1 dl tej
10 dkg liszt
4 tojás
3 evőkanál (barna) cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi sütőpor
csipetnyi só
a díszítéshez:
porcukor
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Előkészítünk egy hőálló piteformát vagy egy tepsit. Szilikonos sütőpapírral béleljük vagy nagyon alaposan kivajazzuk.
Az almát megtisztítjuk, vékony gerezdekre vágjuk, megszórjuk két evőkanál cukorral, hozzáadunk egy evőkanál vajat, a fahéjat, és állandóan kevergetve tíz percig pároljuk. (Ez alatt az idő alatt a cukor és vaj megolvad, és bevonja az almaszeleteket.)
A tésztához a maradék vajat összekeverjük a maradék cukorral, a tejjel, a tojásokkal, a vaníliarúd kikapart belsejével, csipetnyi sóval, a liszttel és a sütőporral.
Az almát szétterítjük a sütőedény alján. Ráöntjük a tésztát, és 15 perc alatt a sütőben megsütjük. Forrón tálaljuk.
Kifőztük Gasztromagazin
A sütő előmelegítjük 200 fokra, kivajazunk egy 24 cm-es formát. A csersznyét lecsöpögtetjük, beleszórjuk a formába és meglocsoljuk a pálinkával. Utána az összes hozzávalót összeke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA búzadarát a forró tejjel leforrázzuk, majd hozzáadjuk a kekszet, a vajat, a cukrot és az aromát. Jól összegyúrjuk, hogy egynemű legyen és golyókat formálunk belőle. Hűtőbe e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, vajat, joghurtot összekeverjük, bele a cukrot. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, végül a narancs vagy citromlét. Vajazott-lisztezett formában 180 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű