- 30 dkg ch csökkentett liszt
- 0,5 dl kókuszolaj
- 1,2 dl víz
- 1 tk. sütőpor
- só
A hozzávalókat összegyúrjuk, kis golyókat formálunk belőle, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk. A közepére halmozunk egy kis tölteléket és négy oldaláról behajtjuk úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki sehol. Olaj nélkül, forró serpenyőben néhány perc alatt készre sütjük.
Töltelék:
Bármit tölthetünk bele, lehet pl. tejföl, lilahagyma, sonka, kukorica, reszelt sajt, paprika, kolbász, szalonna vagy bármi, amit szeretünk, de mehet bele lecsós vagy pörkölt szerű töltelék is (bolognai).
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagaszt,kel 1/2 - 1 óra duplára. Oszt,gömbölyít,kézzel ellapít.Fentről középre hajt lenyomkod, lentről középre lenyomkod. Fent behajt tenyérélével lenyomkod.Újra behajt nyomkod....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csicseriborsó-lisztet összekeverjük a vízzel, legalább 4 órát állni hagyjuk (lehet többet is). Közben többször megkeverjük, be fogja szívni a vizet és összeáll masszává. Sütés el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból dagasztunk egy rugalmas tésztát, 30-40 percig kelesztjük. 12 darabra vágjuk, gömbölyítjük, 10 percet pihentetjük.Ezután vékony szögletesre vagy oválisra nyújtjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű