- 40 dkg hús (4 szelet, klopfolva)
- villámpác (20-30 perc)
- 1 nagy paprika
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagy vöröshagyma
- 20 dkg bacon
- só
- 5 db közepes burgonya
A húst kiklopfoljuk, bepácoljuk. A zöldségeket felkarikázzuk. A tepsi alját kibéleljük bacon-nel, majd rátesszük a burgonya felét, erre a jönnek a hússzeletek, majd a többi zöldség (paprika, paradicsom, hagyma), végül a burgonya másik fele. Az egészet lefedjük bacon-nel és alufóliával letakarva mehet is a sütőbe. Mielőtt teljesen kész lenne, levesszük a fóliát, hogy egy picit megpiruljon a teteje.
A húst összedolgozom a fűszerekkel és a zsírból is rakok bele, majd pogácsát formázok belőle és kisütöm kevés zsíradékon. 1 tojás sárgáját, pici mustárral, pici citromlével, ízlés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1.Felcsíkozzuk a csirkemellet. 2. A csirkéhez adjuk a chilit, köményt, finomra vágott fokhagymát, oregánót, fekete borsot, és a sót. 3. Öntünk rá kevés olívaolajat, és jól összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát, uborkát, paprikákat aprítógépbe tesszük, és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, és a zöldségekhez adjuk. A tartármártást a hozzávalókból összekeverjük, majd a zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, hosszában félbevágjuk, majd kis (kb. 1x1 cm-es) kockákra vágjuk. Ha van időnk, jól besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd lecsorgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű