• 6 db tojásfehérje (vagy súlyának megfelelő egész tojás)
• 4 ek. víz
• csipet só
• 60 g Szafi Fitt süteményliszt
• 1 kk. konjacliszt
• 100 g cukormentes aszalt gyümölcs
• 35 g apróra darabolt dió
• 1 citrom héja
• 1tk. vaníliás eritrit
A tojásfehérjét (vagy egész tojásokat) a sóval és a vízzel félkeményre verjük, majd kanalanként beleforgatjuk a lisztet, a konjaclisztet és végül a gyümölcsöket.
Kókuszolajjal kikent őzgerincformába simítjuk a masszát.
Előmelegített 175°C-os sütőben alsó-felső funkción 45 percig sütjük. Tűpróba szükséges.
Beltartalmi értékei 14 szeletre számolva darabonként:
• 36,8 kcal
• 1,6 g zsír
• 3,8 ch
Én először a töltelékhez kevertem össze a porcukrot és a kakaóport, majd bekapcsoltam a sütőt 200 fokra. Ezután mindjárt előkészítettem a deszkát, amit beliszteztem, hogy ne kellje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk ,és 2-3 órát hideg hegyen pihentetjük. Kb 5 mm kinyújtjuk,és nagyobb köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...
Elkészítési idő: 32 perc Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű