- 120 g túró
- 1 db M-es tojás
- 35 g Szafi ch csökkentő liszt
- 10 g zabpehelyliszt
- beforgatáshoz: dió+eritrit
A túrót tálba mértem, hozzátettem a tojást és összetörtem vele. Beletettem a sót és édesítőt, majd a liszteket. Az elején egy villával kevergettem, de ahogy a folyadékot felszívták a rostok, gyúrható lett. Vizet forraltam, addig még pihent a tészta. Mivel ez elég kis adag, a gombócból diónyi gömböket téptem és a tenyeremben hosszúkásra formáztam. Inkább nyomogattam össze, mint sodortam (sodrás során pici morzsák váltak le belőle), jól formázható volt a tészta.
Forrásban lévő vízbe dobtam, mikor feljöttek még 2 percig főztem és eritrittel darált dióba forgattam.
A penne tésztát odatesszük főni olajos, sós vízbe (kb. 8 perc). Közben olajon pirítjuk egy kicsit a darált húst, amikor már kifehéredett, és a zsiradékot/folyadékot elkezdte eresz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és pároljuk. Amikor kész, rátesszük a kukoricát és 1-2 perc...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűAz 1 l tejet a mézzel, vajjal és a cukrokkal felforraljuk. Ha megvan, a kiflire öntjük, majd várunk kicsit, míg megszívja magát. Ha felszívta a tejet, ráöntjük a mákot. Összekeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű