1 rúd almás, 2 rúd túrós
1,5 dl langyos tejben, 1 teás kanál cukorral, 2 dkg élesztőt felfuttatni, 50 dkg lisztet, 20 dkg rámával, pici sóval, 4 evőkanál porcukorral, elmorzsolok, majd 1 egész tojással, és 1 sárgájával, meg a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk, elkészítjük a tölteléket, 3 részre osztom a tésztát, kinyújtom téglalapra, majd a két szélét bevagdalom, középre megy a töltelék, az alma alá zsemlemorzsát szórok, a túró alá búzadarát,, behajtogatom a tésztát, megkenem felvert tojással, és készre sütöm.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük, és összekeverjük a kókuszliszttel. Az előzőleg megsütött tökből pürét készítünk, majd hozzákeverjük a többi anyaggal a tojásos keverékhez, majd 5-10 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és 2 meg tisztított, kis darabokra felszelt narancsot, végül óvatosan beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű