tepsihez
45-50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl (450 g)
10 dkg puha vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez: vaj
a tálaláshoz: baracklekvár, porcuko
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik.
Forrón szeleteljük, de kihűtve is tálalhatjuk; kínálhatunk hozzá baracklekvárt is
1 réteg: 1,5 dcl viz, 1 csomag zselatin. Hideg vizbe beletenni és hagyni addig amig megduzzad, aztán forráspontig felmelegíteni. 3 tojás sárgáját , 3 evőkanál porcukorral, 1 csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk, 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük csigákat. Kelesztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizslisztbe morzsold bele a zsiradékot, de vigyázz, hogy a zsiradék ne melegedjen, olvadjon meg. Gyúrd hozzá a tojássárgákat és ha kell némi vizet, hogy jól gyúrható, könnyen k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék készítése: A meggyet a levéből leszűrjük (ha befőtt) és kinyomkodjuk. Majd egy tálba helyezve összekeverjük a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, búzadaráva...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes