tésztához
45 dkg finomliszt
25 dkg margarin
2 db tojássárgája
1 csipet só
1 kk fahéj
2 ek tejföl
2 csomag vaníliás cukor
3 ek cukor (kristály)
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
1. kg meggy (magozott)
35 dkg tehéntúró
2 evőkanál búzadara
1 tk fahéj
2 csomag vaníliás cukor
4 ek cukor (kristály)
2 db tojásfehérje
15 dkg étcsokoládé
a tetejére 20 dkg olvasztott étcsokoládé
Töltelék készítése:
A meggyet a levéből leszűrjük (ha befőtt) és kinyomkodjuk. Majd egy tálba helyezve összekeverjük a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, búzadarával.
A csokit kisebb kockákra daraboljuk, és elkeverjük az előbbiekkel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a meggyhez.
Tészta készítése:
A lisztet egy tálba öntjük, és összekeverjük a sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a tojássárgáját. Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy a tészta szépen összeálljon
Összeállítás:
A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. sütöpapiral bélelt tepsibe tesszük. A tésztát villával kicsit megszurkáljuk, majd ráöntjük a meggyes tölteléket.
A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, majd a meggyes töltelék tetejére terítjük. Villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe tesszük a tésztát. Kb 40 perc alatt megsütjük.a tetejére csokoládé
sütés alul felül
tesi méret 38 cm x 24 cm
A lisztet, sütőport, sót és zabpelyhet keverd össze egy nagy tálban, és add hozzá a szójatejet, majd botmixerrel alaposan keverd össze őket. Ha nincs botmixered, simán csak kutyuld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret kis darabokra vágjuk és a cukorral és vajjal főzzük pár percig, amíg megpuhul. Hozzákeverjük a sűrített tejet. Hagyjuk kihűlni. Annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy “...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojást, a vajat és a cukrot egy tálba tesszük, jól összekavarjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát is. A tészta ragadós lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű