kb.: 50 dkg liszt,
4 egész tojás,
1 tojássárgája,
ha szükséges pici víz,
só,
darálthús,
olaj,
1 nagy fejhagyma,
2 cikk fokhagyma,
pirospaprika,
paprika krém,
só,
bors,
oregánó,
Besamell:
10 dkg vaj,
annyi liszt, hogy sűrű rántás legyen,
kb. 1 l tej,
só,
bors,
szerecsendió,
A tésztát meggyúrjuk, 2-3 cipóra osztjuk, jól kidolgozzuk és folpackba csomagolva pihentetjük, addig elkészítjük a darálthúst, és a besamellt. A hagymát olajon megdinszteljük, rányomjuk a fokhagymát, átforgatjuk, megszórjuk piros paprikával, felengedjük egypárszor vízzel, majd lefőzzük a vizet, és rátesszük a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, addig kavarjuk, míg levét elfövi, majd még 2x, 3x felöntjük éás bőlére hagyjuk. A besamelnek a vajat megolvasztjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű rántást kajunk, picit pirítjuk, majd lassan felöntjük a tejjel, ízesítjük, sűrűre forraljuk. Ha ez kész kinyújtjuk a tésztát és levágunk 1 tepsi méretű darabot, A tepsi aljába zafftot teszünk, erre jön a tészta, rá a darálthús, erre besamel, tészta, darálthús, besamell, tészta, besamell, reszeltsajt, sütőben megsütjük.
A húst felcsíkozzuk,borsozzuk. Közben a hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk. Ha kész,a húst be kell lisztezni, majd kérgesre pirítani.Ezután hozzáadjuk a majoránnát, sót,mustárt....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. 2. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Vöröshagymát a zsírral üvegesre pirítom, majd a húst fehéredésig keverem hozzáadom a paprikát, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózom és készre zsírjára főzöm. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...
Elkészítési idő: 60-120 Nehézség: Könnyű