60 dkg liszt, 40 dkg rama, 20 dkg porcukor, 1,5 cs. sütőpor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 tojássárgája, citromhéj,
Az Islernek csak annyi a különbség, hogy csokival vonjuk be!
Lisztet a tojással és sóval langyos vízzel jól kidolgozom, úgy hogy a tészta már ne ragadjon a tálhoz és a kezemhez sem, ez kb. 10 perc . A tészta közepes keménységű legyen. Az asz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A puha margarint vagy vajat jól összedolgozzuk a tojások sárgájával, egy fakanál segítségével. Ehhez hozzáöntjük a felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk (keksz, margarin, cukor, rum, kókuszreszelék, kakaópor), míg a cukor elolvad benne. A gesztenyemasszát áttörjük, és a margarinnal, cukorral, ru...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű---Először összegyúrom a tésztának valókat: liszt, zsír, a 4 tojássárgája, cukor, sütőpor, tej. Tejet, annyit teszünk, amennyi összefogja a tésztát, ne legyen túl kemény. ---...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes