2-3 sárgarépa,
2-3 petrezselyem,
0,5 karalábé,
petrezselyem zöld,
1 tv paprika
2-3 erőleves kocka
só
bors,
ételízesítő,
3 evőkanál olaj,
piros paprika kevés
30 dkg csirkemáj,
1 kissebb hagyma,
aprított petrezselyem zöld,
1-2 evőkanál olaj,
1 tojás,
zsemlemorzsa,( most 2 zsemle és 0,5 kifli reszeléke),
só,
bors,
majoranna,
A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk, majd az olajon megdinszteljük, szórunk rá pirospaprikát, felöntjük vízzel ízesítjük a fűszekkel, és elkezdjük főzni. A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, rádobjuk az aprított petrezselyem zöldet, átforgatjuk, és levesszük a tűzről, a csirkemájat lekaparjuk, hozzáadjuk a hagymához, 1 tojást, sót, borsot, majorannát, azsemlemorzsából annyit, hogy jó sűrű legyen, 20 percig állni hagyjuk, ha lágynak találjuk, adjunk, még hozzá zsemlemorzsát, majd szaggassuk a levesbe, pár percet fő, és lehet tálalni.
Olajon hagymát pirítunk, felöntjük vízzel. Beletesszük a megtisztított és apró kockára vágott céklát és a fűszereket. Amikor összefőtt, tejszínnel öntjük fel, leturmixoljuk botmixe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPucold meg a tököt és kockázd fel. Kevés olajon párold üvegesre a hagymát, majd tedd rá a tököt. Párold át kicsit a tököt, s amikor elkezd puhulni, öntsd fel vízzel (ha alaposan el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgákat megtisztítjuk. A két végét fogva a bimbó felöli végén óvatosan , hogy le ne törjük meghajlítjuk és ahol elpattan ott a bimbó felé eső részt tartjuk meg.Utána a bimbó fe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű