menu

Családireceptkönyv.hu

Piskóta tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
só,
lekvár

Elkészítés:


A tojásfehérjét sóval felverjük félkeményre, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ha jó kemény egyesével a tojássárgáját is beledolgozzuk, végül fakanállal óvatosan belekavarjuk a lisztes szódabikarbónát szitálva. 180 fokon tűpróbáig sütjük, ha kihűlt megkenjük lekvárral.

Trükkök, tippek, praktikák:


Vizes konyharuhába tekerjük a még meleg piskótát.

Piskóta tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Házi sztracsatella sütés nélkül
Házi sztracsatella sütés nélkül

A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzáA tejszínt verjük kemény habbá, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keksztekercs
Keksztekercs

A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Elkészítjük a pudingot a 10 dkg vajjal e...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpehelylisztes meggyes-túrós palacsinta FJ
Zabpehelylisztes meggyes-túrós palacsinta FJ

A hozzávalókat alaposan kikevertem, szórtam bele csipet sót, 10 percet állni hagytam, majd kisütöttem. Kókuszolajat olvasztottam mikróban és szilikon rcsettel vékonyan kikentem mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Birsalmasajt
Birsalmasajt

Megmossuk a birsalmákat, majd negyedekbe vágjuk és eltávolítjuk a magházakat. Feltesszük főzni annyi vízben amennyi ellepi, és megvárjuk amíg megpuhulnak. Ez körülbelül 25 percet...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk