Tészta: 30 dkg liszt, 15 dkg ráma, csipet só, fél kávés kanál sütőpor, fél teás kanál szódabikarbóna, 2 evőkanál cukor, 1 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, jól gyúrható tésztát kell kapni, 1 órát pihentetni, Töltelék: 75 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, 2-3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál búza dara, cukor ízlés szerint, és végül a 2 tojás keményre vert habja, 28x23-as tepsibe a tészta egyik fele, rá a töltelék, erre a másik tészta, megszúrkálom villával, cukros tejjel megkenem és megsütöm.
Szokásos módon a dagasztógép táljába készítettem az összes hozzávalót az olvasztott vaj kivételével és elindítottam a dagasztást. Amikor a tészta már elvált az edény falától óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a vajat és a következő 5 hozzávalót. Belekeverjük a lisztet és a diót. 2. Egy 40 cm x 25 cm-es sütőtálba beleöntjük a masszát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát egy jól záródó üvegbe tesszük, a szőlőlével felöntjük, és legalább egy napig állni hagyjuk, ezalatt a szemek szépen kigömbölyödnek. Sütés előtt a mazsolát lecsöpögtetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral. A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű