menu

Családireceptkönyv.hu

Születésnapi tekercs Aczél-módra


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
2 tojás
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaó
3 dl erős, hideg feketekávé
25 dkg darált dió
50 dkg édes keksz

(nyújtáshoz porcukor)
Krém:
15 dkg vaj
5 evőkanál porcukor

Elkészítés:


1. Lábasba rakunk:
- 2 tojás fehérjét
- kristálycukrot
- kakaót
- kávét
Hidegen elkeverjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk
2. Tálba rakunk:
- darált diót
- darált kekszet
Jól összekeverjük
3. A felfőzött masszát ráöntjük a dió-keksz keverékre és erősen összedolgozzuk. Ha nem eléggé nyújtható, kávéval lazítjuk. Teljesen ki kell hűljön!
4. Tálba rakunk:
- 2 tojás sárgáját
- 4 evőkanál porcukrot
- 15 dkg vajat
Jól összekeverjük
5. Erősen porcukrozott deszkára tesszük a masszát, téglalap alakúra nyújtjuk, majd rákenjük a krémet és feltekerjük a porcukorban hempergetve.
Fagyasztóba tesszük, hűtve tároljuk és tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borcsokoládé
Borcsokoládé

A csokit vízgőz felett olvasszuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a bort, és melegítsük fel. Kevergessük addig, amíg a csoki a borban teljesen fel nem oldódik és homogén masszát nem k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Aszalt gyümölcsös, májas csirkemell
Aszalt gyümölcsös, májas csirkemell

Elkészítés A csirkemelleket előbb félbe, majd lapjában 5-6 vékony szeletre vágjuk. A májat megtisztítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A húst a fokhagyma felével jól záródó dobozba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró soufflé meggy jammel
Túró soufflé meggy jammel

A meggyet kimagozzuk és félbevagdossuk, majd 4-5 evőkanál cukorral alaposan összeforgatjuk és félretesszük egy órára, hogy a cukor kivonja belőle a nedvességet. Ha kellően kicsepeg...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi kacsasült
Karácsonyi kacsasült

A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A kacsát megmossuk, szárazra töröljük, majd egy villával a bőrét óvatosan összeszurkáljuk úgy, hogy a hús ne sérüljön meg. Olajjal bedörzsöljük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk