70 dkg csirkemell
20 dkg bacon
só
bors
20 dkg gépsonka
15 dkg trappista sajt
3 ek tejföl
3 ek liszt
2 tojás
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk. A tejfölt, a tojást, a lisztet, a lereszelt sajtot, a sót, a borsot, összekeverjük és ebbe forgatjuk bele a húst.
Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal és beszórjuk zsemlemorzsával. Aztán a bacon-nel kirakjuk a formát, úgy, hogy a bacon szélei kicsit a formán kívülre lógjanak. Majd a masszát beleöntjük, és a kilógó széleket ráhajtjuk.A gépsokkaszeleteket rá rakjuk. Megkenjük a tetejét 1 ek. tejföllel és kicsit reszelt sajttal is megszórjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 40 percig sütjük. Érdemes úgy sütni, hogy egy tepsibe tesszük az őzgerinc formát, hogy a kicsöpögő zsiradék ne a sütőnkbe folyjon. Ha megsült, fordítsuk bele a tepsibe, hogy az alul levő bacon is kapjon egy kis színt.
Másnap a legfinomabb, mikor kihűlt teljesen, de akár azonnal is fogyasztható.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Az olajat, ecetet, paprikakrémet és szegfűborsot keverd össze egy kis tálban. Az így kapott szószt öntsd egy zacskóba, majd a csirkemellet alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsból szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártjuk. Kevés hevített vajban elősütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat kettévágjuk, a bacont felkockázzuk, az újhagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Egy serpenyőben zsírjára sütjük a bacont, majd kiszedjük a töpörtyűt, és a hártam...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst nagy szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanálnyi mustárral átkenjük, fóliával letakarjuk és 1-2 órán át pihentetjük. Ezt követően a hagymát és a paprikát fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű