4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
Cilike receptje
A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és gazdagon meghintjük kakukkfűvel. Az almákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Csak a magházat távolítjuk el, és negyedekre vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsolva, ropogósra sütjük. A felkarikázott póréhagymát olívao...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citrom levét a karikára vágott hagymát a préselt fokhagymával sóval, a borssal alaposan összekeverjük és ebben egy éjszakára pácoljuk a hóst. Másnap olajon megpároljuk a pácból k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű