30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk
A brokkolit mosd meg, szedd szét rózsáira, és enyhén sós vízben főzd meg négy-öt perc alatt. Ha kész, szűrd le, csöpögtesd le. A hagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítóval a rózsaborsokat felaprítjuk. Pici olajon megpároljuk a felaprított hagymát/zellert. Hozzáöntjük a joghurtot, a citromlét, a fokhagymát, a mustárt, a cukrot, a balzsamec...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is a hozzávalókat a hagymát, az erős paprikát a kaliforniai paprikát összevágtam. A csirkecombokat jól megmostam, majd bedörzsöltem a fűszersóval és a kizsírozott tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágjuk fel tetszőlegesen (a legjobb, ha csíkokra vágjuk), klopfoljuk ki, majd sózzuk le. A keverőtálba öntsük bele a kefirt, keverjük bele a tojásokat és a fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz