- 1l tej
- 4ek. ételkeményítő
- 4ek. liszt
- 10ek. cukor
- 4ek. kakaópor
- 1cs. babapiskóta (400G-os)
- rum aroma ízlés szerint (elhagyható)
Cukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz.
Amikor kihűl, adok még hozzá tejet, ha nagyon sűrű.
Egy aljára elterítek egy adag krémet, erre piskóta, majd megint krém és így tovább, a lényeg, hogy krémmel kezdünk és krémmel fejezzük be. Egy – két órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal kínáljuk.
A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk. A meghámozott, 1cm-es gerezdekre vágott barackot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy marék héjas mandulát és kb. fél marék törökmogyorót tettem bele. Ezeket mind daráltam a szilvával. 2 ek. mazsola, 2-3 ek. kókuszreszelék, 2 ek. szezámmag van még benne. Egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal és a csipet sóval. 2. Belemorzsoljuk a túrót és a puha (olvadt vajat), majd elkeverjük. 3. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű