1000 ml tej
200 g étcsokoládé
1 kávéskanál kakaópor
100 g cukor
5 tojássárgája
2 csapott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz
5 tojásfehérje
1 teáskanál cukor
pár csepp citromlé
csipet só
A tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport 1 dl tejjel habosra keverjük. A maradék tejet a csokoládéval felforrósítjuk, belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat.
A tojásfehérjéből a cukorral, a sóval és a citromlével kemény habot verünk. Lábosban vizet forralunk, majd levesszük a lángot annyira, hogy csak gyöngyözzön, ne zubogjon a víz.
Evőkanálnyi mennyiségű habgaluskákat szaggatunk bele, amelyek mindkét oldalát fél-fél percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük őket.
Tálba öntjük a csokoládés krémet, ráhalmozzuk a "habmadárkákat", végül kevés narancshéjat reszelünk rá és megszórjuk pici fahéjjal.
Ezt a desszertet általában jól behűtve fogyasztjuk, de most javaslom, hogy kóstoljuk meg melegen is, a csokis változat úgy is nagyon finom.
A hájas tésztát két részre vágjuk, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220 ºC, légkeverés), tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után megsütjük. Fél...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszteket összekeverjük. A tojásokat az édesítővel, a vízzel és a sóval habosra verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a liszteket, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverőtálba belerakom és jól összedolgozom, gyúrom kézzel, majd gombóc formájúra formázom. Az étolajat felmelegítem, de nem túl forróra, mert akkor hirtelen m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű