menu

Családireceptkönyv.hu

Házi krémes


Írta:

Elk. idő: 30-60 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A hájas tésztához
100 g sertésháj
160 g finomliszt
1 db tojás
1 késhegynyi só
1 késhegynyi cukor
30 g tejföl
25 ml fehérbor (száraz)
2 ek szódavíz

A krémhez
1 l víz
3 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
6 db tojásfehérje
200 g porcukor

Elkészítés:


A hájas tésztát két részre vágjuk, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220 ºC, légkeverés), tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után megsütjük. Félretesszük, hagyjuk a lapokat kihűlni.
A krémhez egy liter vízben a vaníliás pudingot, a vaníliás cukorral együtt, sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük és kész is.
Kicsit hagyjuk a krémet hűlni, majd az alsó lapra egyenletesen ráhalmozzuk, végül rátesszük a felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
BB pudingos suhajda
BB pudingos suhajda

A Cera vajat felolvasztjuk, bele tesszük a cukrot, kakaót és a BB pudingot.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Leveles hájas
Leveles hájas

A tészta hozzávalóiból közepes keménységű, jól kidolgozott tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk. A hájhoz a 3 kanál lisztet és a 2 kanál ecetet hozzádolgozzuk és és szemre 6 felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Muffin - Fehércsokis meggydzsemes muffin
Muffin - Fehércsokis meggydzsemes muffin

1. A sütőt előmelegítem 180 fokra, a muffin tepsibe papírokat dobálok. 2. A lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a vaníliával és a cukorral összekeverem. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hatlapos
Hatlapos

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre osztjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel. Sütőpapíron, 180...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk