A hájas tésztához
100 g sertésháj
160 g finomliszt
1 db tojás
1 késhegynyi só
1 késhegynyi cukor
30 g tejföl
25 ml fehérbor (száraz)
2 ek szódavíz
A krémhez
1 l víz
3 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
6 db tojásfehérje
200 g porcukor
A hájas tésztát két részre vágjuk, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220 ºC, légkeverés), tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után megsütjük. Félretesszük, hagyjuk a lapokat kihűlni.
A krémhez egy liter vízben a vaníliás pudingot, a vaníliás cukorral együtt, sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük és kész is.
Kicsit hagyjuk a krémet hűlni, majd az alsó lapra egyenletesen ráhalmozzuk, végül rátesszük a felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk.
A Cera vajat felolvasztjuk, bele tesszük a cukrot, kakaót és a BB pudingot.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból közepes keménységű, jól kidolgozott tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk. A hájhoz a 3 kanál lisztet és a 2 kanál ecetet hozzádolgozzuk és és szemre 6 felé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítem 180 fokra, a muffin tepsibe papírokat dobálok. 2. A lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a vaníliával és a cukorral összekeverem. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre osztjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel. Sütőpapíron, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes