menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjaskoszorú


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 csipet só
125 ml langyos tej
2,5 dkg élesztő
15 dkg olvasztott Rama
1 db tojássárgája
1 evőkanál cukor
a töltelékhez

5 dkg Rama
4 evőkanál cukor
3 teáskanál fahéj

Elkészítés:


A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk (10 perc)
Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, olvasztott Ramát, tojássárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott Ramával.
Egy tálba tesszük a cukrot, összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk a Ramával megkent tésztát, majd feltekerjük.
A feltekert tésztát egy éles késsel hosszában elvágjuk.
Fordítsuk háttal egymásnak őket és fonjuk össze őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Kenjük meg a maradék pici olvasztott Ramával és szórjuk meg a fahéjas cukorral.
200 fokon 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Fahéjaskoszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CSODA DIÓS-MÁKOS KIFLIK
CSODA DIÓS-MÁKOS KIFLIK

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Vaniliás fahéjas rúd
Vaniliás fahéjas rúd

A langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük. Közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Sonkás-sajtos batyu, barna rizslisztből
Sonkás-sajtos batyu, barna rizslisztből

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1dl langyos tejben. Az útifűmaghéjat beáztatjuk 2dl langyos tejbe, és félretesszük, amíg megkocsonyásodik. A lisztet a robotgép táljába mérjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Sajtos Bagett
Sajtos Bagett

1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk