2 evőkanálnyi apróra vágott kapor,
3 deka vaj,
3 deka liszt,
egy kis só,
3 deka cukor,
egy kevés ecet vagy citromlé és
egy deci tejföl
A kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve felfőzzük s ha a kellő sűrűséget elérte, tejföllel ízesítjük.
A céklakrémhez a céklát héjastól egyesével alufóliába csomagoljuk. Pici olívaolajjal és sóval 180 °C-on 45 percig sütjük. Az almalét a vaníliarúddal picit visszaforraljuk, és a már...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük a sütőt 200 fokosra. Tegyük a chilipaprikát és a fokhagymát egy sütőlapra, majd 15-20 percig süssük, vagy amíg a bőr enyhén meg nem pirul. Adjunk paprikát és a héjábó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tökéletes házi majonéz készítése ott kezdődik, hogy minden hozzávalót lehűtünk. Enélkül is sikerül ugyan, és persze kicsit furán néz ki, amikor az üveg olajat bedobom a hűtőbe, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóskaleveleket alaposan, több léről átmossuk. A középső, vastag erét a szárával együtt eltávolítjuk. Egy edényben feltesszük főni a vízzel és az olajjal, megszórjuk a sóval és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű