24 deka rizs,
7 deci tej,
10 deka cukor,
15 deka lekvár,
2 tojás,
zsemlemorzsa és
zsír
Egészen sűrű tejes rizst főzünk és kiborítjuk megcukrozott gyúródeszkára. Laposra simítjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Mindegyik korong közepére egy kis barack-,málna-, vagy ribizlilekvárt teszünk, azután gombócokat formálunk belőle.
Meghengergetjük tojásban és morzsában s utána forró zsírban hirtelen kisütjük.
Az almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk az őrölt mákot, a nyírfacukrot, a tejfölben elkevert tojást és a sütőporos lisztet, végül az olajat. Mindent alaposan összekeverünk, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt túrós tésztájához a száraz hozzávalókat (liszt, édesítő, kakaópor, sütőpor) aprítógépbe tesszük. A vajat (vagy a kókuszzsírt nagyobb darabokra vágva a szárazanyagokhoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint teh...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű