25 dkg lencse,
2 pár virsli,
25 dkg füstölt tarja,
15 dkg húsos, füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
15 dkg burgonya,
1 nagy sárgarépa,
1 kis szál póréhagyma,
3 húsleveskocka,
5 dkg vaj,
2 ek. liszt
2 ek. borecet,
porcukor.
A húsleveskockákat 1 liter vízbe morzsoljuk, felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. Az előző este beáztatott lencsét hideg vízzel leöblítjük, utána a felkockázott szalonnával és a tarjával együtt a húslevesben feltesszük főni. Közben a megtisztított burgonyát a répával együtt apró kockára vágjuk, a pórét felszeleteljük és félórai főzés után a lencséhez adjuk. További fél óra főzés után hozzáadjuk a 3 cm-es darabokra vágott virslit, és az egészet puhára főzzük. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kevés vizet aláöntve simára keverjük. A lencse levéből hozzáadunk egy merőkanálnyit, és állandóan kevergetve néhány percig forraljuk. Ezután hozzáadjuk a ketchupot, a borecetet és ízlés szerint porcukrot.
A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Hagyjuk kicsit állni. Az öntethez a tejfölt jól kikeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a tojásokat, vágd fel apró kockákra a kaliforniai paprikákat és az uborkát. Fogj egy őzgerinc formát (az enyém 10×31 cm-es) és béleld ki folpack-kal. Majd szépen pakold be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA franciasaláta alap zöldségkeveréket feltesszük főzni, ételízesitővel, kevés vizzel, épphogy ellepje. Nem főzzük teljesen puhára, hagyjuk kicsit ropogósra a zöldségeket. Leöntjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű