30 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
egy csipet só,
7-8 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
12dkg zsír
1 tojás,
1 ek. tejföl,
reszelt citromhéj
Töltelék:
20dkg darált mák
3dl tej
5dkg búzadara
2 tojásfehérje
3 alma
A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem pihenni amíg a tölteléket elkészítem.
A tejet a cukorral összemelegítem ,majd beleöntöm a mákot és a búzadarát és kevergetve 2-3 percig főzöm.Leveszem a tűzről és beleteszem a meghámozott,lereszelt kicsit kinyomkodott almát,összekeverem és hagyom hűlni.A tojásfehérjét kemény habbá verem majd óvatosan hozzáforgatom a kihűlt almás mákhoz.
A tésztát megfelezem,kinyújtom tepsiméretűre(20x25)ráhalmozom a tölteléket,utána ráteszem a másik lapot....megszurkálom villával és előmelegített sütőben 180fokon megsütöm...kb 30 perc,de ez sütőfüggő.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán vagy kb 20*30 cm-es tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tésztát sütjük meg. Egyik edényben összekeverjük a nedves, másik edényben a száraz hozzávalókat, végül a kettőt vegyítjük. Amennyiben a tojásmentes változatot készítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingokat megfőzzük, majd lehűtjük. A Rama margarint habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű