50 dkg liszt
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
csipetnyi só
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
35 dkg darált dió
30 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál meleg tej
A tetejére:
2 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
A lisztet a vajjal összekeverjük, amikor olyan mint a vizes homok, akkor hozzáadjuk a többi alapanyagot is és jól összegyúrjuk. A tésztát letakarjuk és 30-40 percen át hűtőben pihentetjük. Közben a darált diót, a cukrot és a citromlét összekeverjük, majd a tejet is hozzáadjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kör alakú tészták felére halmozzuk a tölteléket és feltekerjük, kifliket formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 12-14 perc alatt megsütjük. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, a meleg kifliket beleforgatjuk.
Nagyon egyszerű, mert mindent csak össze kell keverni és mehet is a kikent formába. 200 fokon 30-40 perc, félidőben 181 fokra csökkenteni a hőt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmosom, kimagozom és 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal néhány percig főzöm, majd a pudingport is hozzáadom és azzal is összefőzöm. Kihűlésig félreteszem. A lisztet a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nutellát összekeverjük a tojással majd hozzákeverjük a lisztet. Golyókat formálunk belőle olajos kézzel. Minden golyó közepébe egy lyukacskát nyomunk.a mutatóujjunkkal. 10 per...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát (vagy más aszalt gyümölcsöt) a 75 ml rumba (vagy egyéb folyadékba, én csak sima vizet használtam) rakjuk és felforraljuk. Az olvasztott vajat alaposan elkeverjük a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű