25 dkg liszt (fele rizsliszt, fele Alfa mix volt)
15 dkg vaj
15 dkg cukor
5 tojás
fél csomag sütőpor
20 dkg aszalt gyümölcs rumba áztatva
ízlés szerint magok, csoki kocka
Nagyon egyszerű, mert mindent csak össze kell keverni és mehet is a kikent formába.
200 fokon 30-40 perc, félidőben 181 fokra csökkenteni a hőt.
Nagyon finom, nem szárz és morzsálékony. De többidő mire elkészül.
kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A tojásfehérjéket felverem, a vége felé két adagban hozzáadom a porcukrot, és kemény habbá verem. --Hozzáadom a lisztet és belereszelem a narancs héját, majd belefacsarom a levé...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük. A vajat felolvasztjuk, és hozzáöntjük az olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű