50 dkg finomliszt
• 25 dkg margarin
• 2 dl tej
• 1,5 dl tejföl
• 2,5 dkg élesztő
• csipet só
• 2 evőkanál kristálycukor
a töltelékhez:
• 50 dkg túró
• 2 db tojás sárgája
5 dkg mazsola
• 2 csomag vaníliás cukor
• 15 dkg kristálycukor
• 1 citrom reszelt héja
• 2 evőkanál tejföl
a tetejére:
• vaníliás porcukor
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük. A mazsolát beáztatjuk.
A töltelékhez kikeverjük a túrót a tejföllel, a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát is. A tésztát vékonyra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval (6-8 cm-es) kiszaggatjuk.
A kiszaggatott körökre teszünk 1-1 teáskanál tölteléket, ráhajtjuk a tésztát és összenyomkodjuk.
A kis félholdakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
(Ebből a mennyiségből nekem 73 db lett.)
A lisztet a sütőport a cukorral össszekeverjük. A tepsit alaposan kivajazzuk a fele vajjal, beleszórjuk a fele lisztes keveréket. Rámorzsoljuk a túrót, reszelünk rá citromhéjat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: 1. Öntsünk 100ml vizet egy edénybe és adjunk hozzá 250g cukrot. Oldjuk fel a cukrot a vízben majd melegítsük 118-120C fokosra. 2. Verjük kemény habbá a fehérjét é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt szétnyomkodjuk, osszekeverjuk a felvert tojásokkal, olajon korongokat sutunk belole.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós lapokhoz a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes