1 liter tej
1 csomag csokis puding
1 csomag vaníliás puding
400 g babapiskóta
3-4 dl kávé
cukor
A vaníliás pudingot 3 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.Ugyanígy járunk el a csokis pudinggal is ugyanígy járunk el. A vaníliás és a csokis pudingot, miközben hűlnek, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a tetejük.
Közben lefőzünk egy adag kávét és összekeverjük 4 dl tejjel és 2-3 evőkanál cukorral.
Ezután előveszünk egy lehetőleg szögletes jénaitálat
A piskótákat beleforgatjuk a kávés tejbe, majd egy réteget a tál aljára fektetünk belőle. A tál egyik felébe beleöntjük a csokis puding a másikba a vaníliás puding felét.Egy villával összekeverjük, hogy márványos mintája legyen.
Erre újra egy réteg kávéba áztatott piskótát teszünk, és a tetejét a maradék pudinggal befedjük, és ezt is márványosra mintázzuk.
Alufóliával letakarjuk és a hűtőszekrényben 1-2 óráig állni hagyjuk, hogy íz ízek összeérjenek.
Elsőként a citromos krémet készítettem el. Ehhez egy tálba mértem a hozzávalókat (a vaj kivételével) és vízgőz felett sűrű, pudig állagúra főztem. Levettem a gőzről, hozzákevertem...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA barackokat kimagozom és 4 felé vágom. Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe. Előmel...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: a tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk. Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk. A kivajazott, kilisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű