1 kg csirkemell
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy doboz tejföl (375 g)
só, bors, bazsalikom
20 dkg sajt
2-3 tojás
liszt
olaj
A csirkemellett szeletekre vágjuk és párizsiasan kisütjük olajban. Lisztbe-tojásba mártjuk sütés előtt.
Egy nagy jénai aljában eloszlatjuk a kaikára vágott hagyát és a kisütött húsokat rátesszük, majd újabb sor hagyma következik.
A tejfölt zúzott fokhagymával, bazsalikommal ízesítjük (mindenki a saját íze szerint). Jól összekeverjük, majd meglocsoljuk a húsokat és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig.
Besózott csirke húst bőre nélkül egy nagy fazékban 10 dkg vajon és 1 dl vízen puhára párolok. (Teljesen puhára, mikor már szinte leesik a csontról!) A puha husokat egy tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat jól dörzsöljük be a majoránnával és sóval, borssal. Nem kell pácolni, ezt követően rakhatjuk is kivajazott tepsibe. A hagymát vagdossuk fel és a karikákat szórjuk a teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A mustárt elkeverjük a xilittel, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű