40 dkg teljeskiörlésű liszt
10 dkg rozsliszt
1 púpozott teáskanál só
2 dkg élesztő
3 dl víz
Hozzávalókat egy tálba összeöntöm, majd dagasztógépbe a legmagasabb fokozaton 10 percig dagasztom. A “tésztát” 15-20 percig állni hagyon, majd ha a sikérváz megerősödik még egyszer átgyúrom - a felesleges gázokat kinyomkodom. Kenyérformába rakom, majd 40-60 percet kelesztem. Sütés előtt ecsettel átkenem a kenyér felületét vízzel és bevagdosom késsel. Kb. 220 - 235 fokon 40 - 50 percig sütöm gőzös légtérben. Ez annyit tesz, hogy mikor bekapcsolom a sütőt, teszek az aljába egy tepsit és bele 5 dl vizet. Ha megsült, kiveszem a sütőből és két fakanálra fektetem, hogy hűlés közben alulról is kapjon levegőt.
Tálba mérjük az összes hozzávalót és egy könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle, de nyugodtan rábízhatjuk a dagasztógépre vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjára is a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megpucoljuk, lereszeljük, kevés fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral megpároljuk, és langyosra hűtjük, közben lecsepegtetjük. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, dupl...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűFinomra törjük a fokhagymát, és az olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a spenótot és pár perc alatt megpároljuk. Félretesszük hűlni. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, a lisztekk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 6 egyenlő részr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű