menu

Családireceptkönyv.hu

Rozs kenyér


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg teljeskiörlésű liszt
10 dkg rozsliszt
1 púpozott teáskanál só
2 dkg élesztő
3 dl víz

Elkészítés:


Hozzávalókat egy tálba összeöntöm, majd dagasztógépbe a legmagasabb fokozaton 10 percig dagasztom. A “tésztát” 15-20 percig állni hagyon, majd ha a sikérváz megerősödik még egyszer átgyúrom - a felesleges gázokat kinyomkodom. Kenyérformába rakom, majd 40-60 percet kelesztem. Sütés előtt ecsettel átkenem a kenyér felületét vízzel és bevagdosom késsel. Kb. 220 - 235 fokon 40 - 50 percig sütöm gőzös légtérben. Ez annyit tesz, hogy mikor bekapcsolom a sütőt, teszek az aljába egy tepsit és bele 5 dl vizet. Ha megsült, kiveszem a sütőből és két fakanálra fektetem, hogy hűlés közben alulról is kapjon levegőt.

Rozs kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Melegszendvics zsemle
Melegszendvics zsemle

Tálba mérjük az összes hozzávalót és egy könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle, de nyugodtan rábízhatjuk a dagasztógépre vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjára is a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás lepény
Almás lepény

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kevés fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral megpároljuk, és langyosra hűtjük, közben lecsepegtetjük. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, dupl...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
SPENÓTOS-FOKHAGYMÁS FÉLBARNA ZSEMLE, AHOGY SZABI A P
SPENÓTOS-FOKHAGYMÁS FÉLBARNA ZSEMLE, AHOGY SZABI A P

Finomra törjük a fokhagymát, és az olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a spenótot és pár perc alatt megpároljuk. Félretesszük hűlni. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, a lisztekk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 6 egyenlő részr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk