1 kg burgonya
2 tojàs
petrezselyemzöld ìzlés szerint
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanàl zsemlemorzsa / amennyiből golyókat lehet formàzni lehet tőbb zsemlemorzsa is/
20 dkg reszelt sajt
só
bors
olaj a sütéshez
A burgonyàt meghàmozzuk, felkockàzzuk és sós vìzben megfőzzük.
Leszűrjük és összetörjük mintha burgonyapürét készìtenénk, majd langyosra hűtjük.
A zúzott fokhagymàt , a fűszereket , zsemlemorzsàt és a tojàst is hozzàadjuk.
Jól összekeverjük , majd a sajtot is beledolgozzuk.
Ha a massza túl làgynak tűnik, adunk hozzà még zsemlemorzsàt , kisebb golyókat formàlunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtőrlőre tesszük, hogy a felszívja a felesleges zsíradékot.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a tejfölt a tojással, és belereszeljük a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés Worcestershire szószt csepegtetünk rá. Alaposan összekeverjük, és mustárp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst forrásban lévő, sós vízben feltesszük főni. A csirkét megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk. A vajat serpenyőben felhevítjük, beletesszük a húst, és hirtelen körbepirít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű