50 dkg liszt
csipet só
1 tojás
1 tojássárgája
3 ek olaj
2,3 dl tej
7 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
Töltelék
10 dkg puha Rama
fahéjas porcukor
mák,dió,amilyet szeretnénk
A tészta hozzávalóiból lágy, kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük, majd annyi részre osztjuk, ahány db brióst szeretnénk készíteni. Gömbölyítjük és 15 percig pihentetjük.
2.Minden darabot egyesével oválisra nyújtunk és megkenjük a puha Ramával, majd megszórjuk fahéjas porcukorral.
3.Csiga alakba feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük. 30 perc pihentetés után 180 fokos sütőben, kb 15 percig sütjük.
Zsemle: A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA morzsolt élesztőre kevés cukrot szórunk, felöntjük egy deci langyos vízzel, összekeverjük, és megvárjuk, míg megkel. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és két evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztóedénybe szórom a liszteket, az élesztőt és elkeverem. Mehet a só is bele. A meleg vízbe a nádcukor, felolvasztom, ráöntöm a lisztre és lehet dagasztani. Mikor a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeskétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz