60 dkg csirkemell,
1 hagyma,
2 cikk fokhagyma,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 kis karalábé,
5 dkg zöldborsó,
2 paradicsom,
1 dl tejföl,
kevés olaj,
só,
bors,
majoránna;
30 dkg csőtészta
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámozzuk, apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal meg kevés majoránnával és ha szükséges, kevés víz hozzáadásával addig pároljuk, míg a hús meg a zöldségek puhára főnnek. A végén a tejfölt kevés szafttal összekeverjük, rátöltjük a tokányra és kiforraljuk. A csőtésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megmosott csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tálba tesszük. A burgonyát meghámozzuk, reszelőn lereszeljük és a húsra szórjuk. Felkar...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, de a végét nem vágjuk le. 2. Háromszögbe hajtjuk egy fél csirkemáj köré, a szárnyvéget beakasztjuk a szárnytő alá. 3. A szokásos módon...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 200 fokra előmelegítem. A csirkét alaposan megmosom, a negyedelt citromot a kakukkfűvel a hasüregébe teszem és összekötözöm a lábait. A fűszerpaprikát összekeverem az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű