- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 sütőpor
- Csipet só
- 2 dl tej
- 22 dkg liszt
- 1 dl olaj
- kakaópor
A cukrot a tojásokkal összekeverjük.
Bele a sütőpor és a só.
A tejet és a lisztet fokozatosan hozzá keverjük, a végén az olaj.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, egy picit hagyunk az edényben és kakaóport keverünk bele, majd bele csorgatjuk a tepsibe azt is. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.
Tehetünk bele apróra vágott diót.
Ketté vágva megkenhetjük lekvárral.
Tetejére csorgathatunk olvasztott csokoládét.
1. A puha vajat kikeverjük a gyümölcscukorral. 2. Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a rumot (vagy aromát), majd apránként hozzáadagoljuk a kekszdarát, kézzel jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egészet egy magasabb tálba tesszük és kb. 15 percig verjük habverővel, míg kemény hab lesz az egész.
Elkészítési idő: 30' Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibélelünk. A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük letakarva. A két darabot tepsi méretűre nyú...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű