a tésztához:
25 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg Rama, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor
a töltelékhez:
25 dkg túró, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kis tejföl, 10 dkg Ráma margarin, 2x10 dkg cukor, pici só, 1 citrom reszelt héja, 5 egész tojás, fél csomag vaníliás puding por
A tésztához valókat alaposan kidolgozzuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük. Ezután ketté vesszük, és az egyiket közepes tepsibe nyújtjuk. (nagyon szakadós, ragadós, bőven lisztezzük - de a végeredmény kárpótol :)) A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 10 dkg cukorral, a citromhéjjal, pici sóval és a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjét kemény habnak felverjük. (ha van maradék tojásfehérjénk, azt is felhasználhatjuk bátran ! ) A tejfölt jól elkeverjük a 10 dkg cukorral, és a pudingporral, majd a túrós masszával összekeverjük, beleforgatjuk a kemény habot és a tésztára öntjük.
Elég híg, de nem kell megijedni :)
A kinyújtott másik tésztával beborítjuk, óvatosan megszurkáljuk és előmelegített sütőben sütjük, 4-5-ös fokozaton, kb. 40 percig . Csak kihűlve lehet szépen szeletelni. Isteni finom, puha, még 1-2 nap múlva is (már ha marad belőle ;))
Keresztanyutól kaptam a receptet még a 90-es években
1. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a pudingport. 2. Összekeverjük és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, Alaposan kikeverjük a tojást a cukorral és a puha margarinnal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos módon elkészítünk egy piskótát 6 tojásból: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan hozzáadva a cukrot, ezután a habhoz keverjük a tojássárgákat, végül pedig n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket. A darált diót forró tejben rövid ideig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű