1 kg fejes káposzta
3 db tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa ( dió, vagy szezámmag )
4 evőkanál liszt
1 teáskanál ételízesítő
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 db vöröshagyma
ízlés szerint só
fejes káposzta bors
Zsír a sütéshez
A mártogatóshoz:
2 dl teljöl
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Szeleteljük fel a káposztát.
Úgy vágjuk össze, hogy a torzsa összetartsa a leveleket, mert különben szétesik A biztonság kedvéért, mindegyiket egy hústűvel össze lehet tűzni.
Vizet felforralni, hagymát, ételízesítőt, sót, őrölt köményt bele, hogy ízesebb legyen, majd a káposztát... 5 percig főzni.
Ha egy kicsit hűl, könnyebb vele bánni. Ha szükséges, sózni, borsozni. Liszt ,tojás, prézli - megforgatjuk.
A zsírt felforrósítjuk, és kisütjük mint a rántott szeletet.
Fokhagymás mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával, sóval borssal.
A hagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük... A darált húst a fűszerekkel, a hagymával, a főtt rizzsel és a tojással összekeverjük... Vizes kézzel gombócokat készítünk......
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűPici korongokat formáztam vizes kézzel és beletettem a felhevített kókuszolajba. Pár perc alatt megsütöttem. Kívül ropogós, belül puha lett.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűParadicsomos káposzta nálam . Az összevágott káposztát felteszem vízben főni ,sót , majorannát rakok bele . Húsgombóc , darálthús , só , bors , fokhagyma , rizs és tojás , belera...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű