menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbabos minestrone


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek zsír
1 kis fej vöröshagyma
0.5 db karalábé
1 db burgonya (kis)
1 közepes szár halványító zeller
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
7 dl alaplé
40 dkg zöldségkeverék
40 g parmezán sajt
6 ek bazsalikom

Elkészítés:


-A zsíron dinsztelni kezdjük a finomra aprított hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket: a karalábét, a burgonyát, a paradicsomot, valamint a felszeletelt szárzellert.
-Hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk szárított oregánóval és bazsalikommal, majd kevergetve pár percet pároljuk.
-Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen puhák. Ekkor hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és még pár percet főzzük.
-Tálaláskor parmezánt reszelünk rá, és megszórjuk egy jó adag bazsalikommal.

 Zöldbabos minestrone

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alföldi betyárgulyás
Alföldi betyárgulyás

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a piros...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsóleves 1
Zöldborsóleves 1

Kevés olajon megpárolom a feldarabolt zöldségeket. Ha megpuhultak, megszórom liszttel és pirospaprikával, elkeverem, majd akkor ráöntöm a zöldborsót, levével együtt. Belerakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggy leves
Meggy leves

A meggyet egy fazékban a cukorral 5 percig pároljuk, majd egy liter vízzel felöntjük és 15-20 percig főzzük. A pudingport 1 dl tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt majd a meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyárleves
Betyárleves

Olajon megpirítjuk a hagymát, a sonkát és a karajt megfuttatjuk rajta. Fokhagymát is teszünk hozzá. Sóval, borssal, ételízesítővel és majorannával ízesítjük, majd felöntjük vízzel....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk