menu

Családireceptkönyv.hu

Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rál


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


karfiol, só, bors, fokhagyma, vaj

Elkészítés:


A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt meg is kell állnod. Nem szabad, hogy pépes legyen a végeredmény!
A karfiolrizst kevés vajon pirítsd le. Sóval, borssal, esetleg fokhagymával ízesítsd. Végül szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. Az a fantasztikus benne, hogy így elkészítve egyáltalán nincs karfiolíze a karfiolnak. A morzsalékos karfiolrizs nem puha, mint a párolt vagy főtt karfiol, darabkái kíméletes pirítás mellett roppanósak maradnak.

Élmény vele a vacsora!
Tehetsz hozzá tetszés szerint apróra vágott pritaminpaprikát, de cukkinit is, így igazán színes tiritarka karfiolrizsed lesz, szemet gyönyörködtető és igazán egészséges köret!

Trükkök, tippek, praktikák:


A karfi­ol­rizs tö­ké­le­tes he­lyet­te­sí­tője az igazi rizs­nek, bár­mi­lyen étel­ben vagy húsok mellé, de kevés fű­szer­rel ön­ma­gá­ban is iz­gal­mas! Pró­báld ki, meg­éri!Nyomj rá citromot, isteni íze lesz tőle!

Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes sült rizs
Tejszínes sült rizs

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Sütőben sült vajas- fűszeres burgonya
Sütőben sült vajas- fűszeres burgonya

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDBORSÓS KRUMPLI
ZÖLDBORSÓS KRUMPLI

Egy lábasban odatettem vizet forrni, szórtam bele sót és őrölt borsot, majd maikor felforrt beletettem a pároló betétet és abba a krumplit, lefedtem és a fűszeres gőzben pároltam p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Beatrix
Tarhonya
Tarhonya

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rátesszük a száraz tarhonyát. Addig pirítjuk, amíg tetszőleges színt nem kap. Én szeretem ha kissé barnás színű. Felöntjük vízzel, ízlés s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk