menu

Családireceptkönyv.hu

Lúdláb torta


Írta:

Elk. idő: 90
Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


LÚDLÁB TORTA
2012.12.24. - Szerző Web Cukrászda



megosztása20
Nyomtatás • PDF • E-mail
Lúdláb torta

Tészta:

1 evőkanál kakaópor
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
3 tojás
1 kávéskanál sütőpor
Párizsi krém:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé
25 dkg vaj
2 evőkanál natúr kakaópor
2 evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
ízlés szerint rum
30-40 dkg meggybefőtt
Díszítés:

meggyszemek
1 tábla tortabevonó csokoládé


Forrás: http://webcukraszda.hu/ludlab-torta/

Elkészítés:


A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. Egy tortaforma aljára papírt szabunk, és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejszínt folyamatosan kavargatva elkezdjük melegíteni, közben a kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesre kikeverjük. Amikor a tejszín már elég forró (de nem forr!), levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kikavart kakaót, az összetört csokoládét, a cukrot és a vaj egyharmadát, hogy minden felolvadjon benne. Amikor a krém már csak langyos, akkor a vaj megmaradt részét habosra kikavarjuk, és azt is hozzáadjuk a krémhez. Ízlés szerint rummal ízesítjük. Hűtőben készre hűtjük, majd a kihűlés után jól kihabosítjuk.

A krém felét a piskóta tetejére kenjük, magozott meggyszemeket nyomkodunk bele, majd a másik rész krémmel lefedjük. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé visszadermedjen, majd olvasztott csokival leöntjük. A tetejét is lehet krémmel, meggyszemekkel díszíteni.



Forrás: http://webcukraszda.hu/ludlab-torta/

Lúdláb torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Joghurtkrémtorta puding bevonattal
Joghurtkrémtorta puding bevonattal

1. A kekszet apróra törtjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és robotgéppel összedolgozzuk. Az egészet sütőformába simítjuk. 2. Közben a habot felverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Meggytorta
Meggytorta

A tojássárgáját 2 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, a tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A kettőt óvatosan összekeverjük, és beleszitáljuk a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Feketeerdő fagyitorta
Feketeerdő fagyitorta

tortaalap A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vajat, a tojásokat, és a tejet egy nagy keverőtálba kimérjük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Spatulával vagy faka...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kávés-karamelles sajttort oreió-val – sütés- és KOFF
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Kávés-karamelles sajttort oreió-val – sütés- és KOFF

Az Oreo-s alappal kezdünk (persze vész esetén másfajta keksz is jó ? ). A kekszet (töltelék nélkül) ledaráljuk, összekeverjük a megolvasztott vajjal, és egy 18 cm-es tortaforma alj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk