- 300 g száraz bab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- 1,5 ek almaecet
- só
- bors/borsikafű
- 2-3 tk pirospaprika
- 3 ek zabliszt
- 2 dl joghurt
- 1 ek kókuszolaj
- víz, igény szerint (kb. 7-8 dl)
A babot előző este beáztatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd a leszűrt babot ráöntjük, a pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fűszereket és puhulásig főzzük a babot. Ha kell, pótoljuk a vizet.
Amikor már aránylag puha, kiveszünk egy merőkanállal, és egy tálban egy kevés liszttel, valamennyi főzőlével elturmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, picit még turmixoljuk és visszaöntjük a főzelékbe. Adunk hozzá almaecetet, felforraljuk az egészet és ízesítjük még, ha szükséges.
Ha hígnak tűnik, ne ess kétségbe, mert be fog sűrűsödni. Kivéve, ha nagyon híg. Akkor kell még bele liszt.
Jól illik mellé a fasírt, a vöröslencse fasírt, sült virsli.
200 fokos légkeveréses sütőben sütjük
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tzatzikit: az uborkát megpucoljuk, lereszeljük, enyhén besózzuk és félretesszük. Közben összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával és egy teáskanál citro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A cukkinit lereszeljük, meghintjük a sóval és kb. 15 percet állni hagyjuk. ◾️Ezután kinyomkodjuk a levét, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és diónyi golyókat formálunk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Mindent szépen megtisztítunk, feldarabolunk. 2. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát. 3. Hozzáadjuk a paprikát, a répát, a petrezselyemgyökeret és a gombát. Sózzuk, borsozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű