1 l víz
25 dkg cukor
2 vaniliás cukor
16 dkg laty klas ( 4 csomag)
8 tojás fehérje
8 dcl vizet és a cukor felét felforraljuk, a 2 dcl vízben elkeverjük a krémport és a vaniliás cukrot és beleüntjük a forró vízbe és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen belekeverjük a cukrorral felvert tojás fehérjét.
Elkészítése: A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRántás készítése: A zsírt egy edénybe tesszük, a tűzhelyen megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverve csomómentesre, és világos színűre pirítjuk. Hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztó gépbe mérem az átszitált lisztet hozzámorzsolom az élesztőt tegyük hozzá a porcukrot,sót,tojást,zsírt,tejfölt kapcsoljuk be a gépet és tejet annyit adjunk hozzá ,hogy egy...
Elkészítési idő: 1.5 ó Nehézség: KönnyűA cukor felét, a csipet sót a tejbe rakjuk, majd közepes lángon felmelegítjük. Közben összekeverjük a maradék cukrot, kakaóport a keményítővel, majd krémesre keverjük a tojássárgá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű