Hozzávalók:
2 dl-es bögrével mérve
5 tojás
2 bögre liszt
1 bögre tej
1 bögre tejszín
fél bögre porcukor
5 dkg vaj
csipet só
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
vaj a sütéshez
Elkészítése:
A vajat langyosra olvasztjuk.
A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük.
A sütéshez használt vajat csak melegítjük, nem forrósítjuk fel, mert különben elég a palacsinta.
Amikor megszilárdul, már lehet is fordítani. A szokásosnál, tehát a hagyományostól eltérő, vastagabb palacsintákat kapunk.
Kellemes íze van. Csak önmagában, töltés nélkül, vaníliás porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Persze ízlés szerint tölthetjük is. Én házi baracklekvárral töltöttem be a palacsintákat.
In a food processor, pulse together almond flour, salt, and baking soda Pulse in dark chocolate until texture of coarse sand Pulse in dates until texture of coarse sand Pulse in...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a 40 dkg porcukorral, vízzel, olajjal jól kikevered. hozzáadod a sütőporral elkevert lisztet és jól összekevered, hogy homogén tésztát kapj. A tojásfehérjéket kemén...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lentojáshoz a 2 ek. lenmagot egy kisebb edénybe tesszük és felöntjük 6 ek. vízzel, alaposan összekeverjük és hagyjuk besűrűsödni. Ezután ha nem bolti lisztet használunk, kimérjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt villával nyomkodd össze, majd keverd össze az összes hozzávalót és 200°os előmelegített sütőben süsd 15-20 percig! ?
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű