menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemajas rizs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma 5 evőkanál étolaj 300 g máj ­ csirke 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 1 db petrezselyemgyökér ­ fehérrépa (nagyobb) 100 g zöldborsó 1 bögre rizs 2 bögre víz 200 g sajt ­ trappista (reszelt) só bors ­ fekete (tört) majoránna

Elkészítés:


1 A megpucolt vöröshagymát kockára vágom, majd 4 evőkanál olajon megpirítom.
2 Zöldségeket összevágom, hozzáadom a hagymához, majd fűszerezem, és tovább pirítom. Ha szükséges kevés vizet adok hozzá.
3 A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadom a kockára vágott májat és tovább párolom, amíg a máj meg nem puhul. A kész ragut félreteszem.
4 Az 1 bögre rizshez, 2 bögre vizet kimérek, teszek bele egy csipet sót, 1 evőkanál olajat és felforralom. A forrásban levő vízhez hozzáadom a rizst. Fedő alatt, alacsony hőfokon, többször megkeverve készre párolom.
5 Ha elkészült a rizs, összekeverem a raguval, majd hozzáadom a reszelt sajt 1/3 át. Végül a maradék reszelt sajttal tálalom, és friss zöldfűszerekkel diszítem. Forrás webcím: http://aprosef.hu/csirkemajas_rizs_recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes pite
Meggyes pite

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög gyümölcsleves
Görög gyümölcsleves

1. A főzőtejszínt összekeverjük a narancslével, majd hozzáöntjük a gyümölcskonzervet a levével együtt. És pont. Itt a vége a receptnek :-) Még esetleg annyi szót ejtenék, hogy t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög gyümölcsleves
Görög gyümölcsleves

Egy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöttem a levével eg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vajas kiflicske
Vajas kiflicske

A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, és meghintjük egy kevéske kristálycukorral. Lefedjük, majd hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat és az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk