menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemajas rizs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma 5 evőkanál étolaj 300 g máj ­ csirke 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb) 1 db petrezselyemgyökér ­ fehérrépa (nagyobb) 100 g zöldborsó 1 bögre rizs 2 bögre víz 200 g sajt ­ trappista (reszelt) só bors ­ fekete (tört) majoránna

Elkészítés:


1 A megpucolt vöröshagymát kockára vágom, majd 4 evőkanál olajon megpirítom.
2 Zöldségeket összevágom, hozzáadom a hagymához, majd fűszerezem, és tovább pirítom. Ha szükséges kevés vizet adok hozzá.
3 A félig megpárolt zöldségekhez hozzáadom a kockára vágott májat és tovább párolom, amíg a máj meg nem puhul. A kész ragut félreteszem.
4 Az 1 bögre rizshez, 2 bögre vizet kimérek, teszek bele egy csipet sót, 1 evőkanál olajat és felforralom. A forrásban levő vízhez hozzáadom a rizst. Fedő alatt, alacsony hőfokon, többször megkeverve készre párolom.
5 Ha elkészült a rizs, összekeverem a raguval, majd hozzáadom a reszelt sajt 1/3 át. Végül a maradék reszelt sajttal tálalom, és friss zöldfűszerekkel diszítem. Forrás webcím: http://aprosef.hu/csirkemajas_rizs_recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyleves
Meggyleves

Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levév...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejbegríz szelet
Tejbegríz szelet

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd ezekkel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis piskóta
Csokis piskóta

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Bajor sertéscsülök fahéjas savanyú káposztával
Bajor sertéscsülök fahéjas savanyú káposztával

Elkészítés: A hátsó csülköt előkészítjük, majd fűszeres főző lében (só, bors, babérlevél, vöröshagyma, fokhagyma) félpuhára előfőzzük. A csülköt kiemeljük a főző léből, lecsepegte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk