menu

Családireceptkönyv.hu

Hideg meggyleves - meggykeszőce


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-70 dkg magozott meggy, 10-15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor (eredetileg nem szerepel a receptben, elhagyható), 2-3 evőkanál liszt, 2,5 dl zsíros tejföl.

Elkészítés:


A magozott meggyet egy kisebb fazékban cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, vízzel vagy a meggyleves levével kicsit hígítjuk, a leveshez öntjük, miközben azt folyamatosan kevergetjük. Addig főzzük lassú tűzön, míg besűrűsödik. Hűtve fogyasztjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós-fahéjas krémes
Kakaós-fahéjas krémes

A fagyasztott tésztát hagytam kiengedni. A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Egészség
Kurkuma, avagy mit tud a "szent por"
Kurkuma, avagy mit tud a "szent por"

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fogyókúrás krém/tekercseléshez
fogyókúrás krém/tekercseléshez

Tekerj rá folpackot, nem kell, hogy nagyon szoros legyen, nem jó, ha lassítja a keringést. Ha elkészültél a tekercseléssel, akkor hagyd fent pár órát. Melegséget, sőt, lehet, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilva leves, pörkölt mogyoróval
Aszalt szilva leves, pörkölt mogyoróval

Az aszalt szilvát darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat tülbe vagy teatojásba tesszük ( ha puncs fűszerrel készítjük akkor nem szükséges). Felteszünk forrni 1 l vizet, belete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk