kb. 50 db-hoz)
70 dkg darált hús (pl. pulyka)
50 dkg cukkini nagy lyukú reszelőn lereszelve
2 buci gerezd fokhagyma kinyomva
25 dkg teljes kiőrlésű kenyérféle beáztatva és kinyomkodva
2-2 tk. só és őrölt bors
3 tojás
5 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
olaj
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, 2 tepsi alját kiolajozzuk.
Homogén masszává (viszonylag lágy)gyúrjuk a húst és a cukkinit a fokhagymával, a kinyomkodott vizes kenyérrel és a tojással. Sózzuk, majd fűszerezzük a borssal.
Evőkanálnyi húspogácsákat formázunk. Cukkinis húst veszünk fel egy evőkanállal, kézzel picit meghintjük a zsemlemorzsával, és a morzsás felével behelyezzük a tepsibe, kicsit ellapogatjuk, és megszórjuk a felső oldalát is egy kis morzsával (tényleg kevéssel). Így járunk el a többi fasírt esetén is.
10 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és még 8 percig a másik oldalát is pirosra sütjük.
A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk. Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágom,és a vaj-olaj keverékén,kis lángon megdinsztelem.Hozzáteszem a megtisztított,nagyobbakra vágott májat,sózom,borsozom(én mindig frissen őrölt fehérborsot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellről leszedjük a hártyát, megmossuk, lecsepegtetjük, és a felsorolt fűszerekkel alaposan befűszerezzük. Legalább 1 óra hosszáig állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát és a húst is alaposan megtisztítjuk, előbbit karikára vágjuk. Egy kisebb méretű tepsibe öntjük az olajat, beleszórjuk a hagymakarikákat. A fokhagymát lezúzzuk és...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Könnyű